NIEUWS

U bent beschermd

Gepubliceerd door
Datum:
Delen:
TwitterFacebookLinkedInEmail
De laatste weken staat het nieuws vol van het Corona-virus en wat voor impact dat heeft op het alledaagse leven. In januari leek het een geïsoleerd incident in China, maar inmiddels heeft het virus alle werelddelen bereikt en is het ook niet te stoppen.

Ondanks het feit dat het om een gemuteerd griepvirus gaat waar de overlevingskansen hoog zijn, heeft het een enorme impact op de economische handelsblokken de VS, Europa & China.

Belangrijk is te melden dat Ostrica juist voor dit soort omstandigheden een beschermingsstrategie heeft gebouwd die gedurende de huidige crisis, de neergaande bewegingen in aandelen fors heeft beperkt.

Uw Beleggingen zijn gespreid

Zoals u van ons gewend bent, spreiden wij altijd uw vermogen over een groot aantal beleggingstitels. In totaal bestaat een neutrale portefeuille bij Ostrica uit meer dan 500 titels. Dat betekent dat er gemiddeld slechts 0,20% is belegd in een titel of bedrijf. Hiermee voorkomen we dat faillissementen een grote impact hebben op uw vermogen

Wij hebben grote posities afgedekt sinds eind 2019

Ostrica heeft gedurende het vierde kwartaal van 2019 en januari 2020 het afdekkingspercentage op aandelen opgevoerd naar 60%. Tevens is de US-Dollar afgedekt ten opzichte van de Euro in alle obligatiefondsen en voor meer dan 80% in de aandelenfondsen.

Wat betekent dit voor u?

Door uw vermogen te beschermen, zijn de neerwaartse schommelingen veel kleiner dan bij andere beleggers. Een neutrale portefeuille bij Ostrica heeft sinds het hoogste punt in februari slechts 8,64% verloren, terwijl een neutrale portefeuille van index trackers 18,28% heeft verloren. Hiermee hebben we het risico met 53% verlaagd

Belangrijker is dat we qua rendement in de afgelopen 5 jaar altijd, inclusief de recente dalingen, meer dan onze doelstelling van rente plus 5% per jaar hebben gerealiseerd.

Komt het goed?

Wij hebben de huidige situatie vergeleken in onze databases van 200 jaar historische data. Daaruit hebben we vijf soortgelijke gebeurtenissen geïdentificeerd. In dit soort gebeurtenissen is er sprake van een initiële snelle correctie, waarna de markten binnen 15 maanden herstellen naar het vorige hoogste punt. Onze modellen geven aan dat we op dit moment 80% van de correctie hebben gehad.

Wij monitoren uw vermogen op dagbasis en verhogen en verlagen daarbij de bescherming. Hiermee zorgen wij voor een gestage vermogensgroei gericht op uw lange termijn groei trendlijn.

Onze modellen slapen nooit, zodat u dat wel kunt!

Op de hoogte blijven?

Relevante blogs over marktontwikkelingen en achtergronden als eerste ontvangen? Meld u aan!

Translate »