NIEUWS

Ostrica tweemaal genomineerd voor internationale prijzen

Gepubliceerd door
Datum:
Delen:
TwitterFacebookLinkedInEmail

Het Nederlandse beleggingsfonds Equities Developed Markets Fund van Ostrica maakt kans op twee van de belangrijkste internationale prijzen die de financiële sector kent; de Absolute Ucits Award en de Emerging Managers Award. Het fonds is een van de 9 fondsen van de Amstelveense vermogensbeheerder Ostrica.

De awards worden uitgegeven door wereldwijd adviseur HFM/ EuroHedge aan fondsen die aan de UCITS registratie voldoen. Het is de enige prijs waar wereldwijd 17.000 beleggingsfondsen kans op maken, met een totaal beheerd vermogen van meer dan 300 miljard dollar. De toekenning van de nominaties en uiteindelijk de winnaar gebeurt volledig op basis van feitelijk informatie, zijnde de resultaten die de beleggers hebben behaald en de risico’s en volaliteit die het fonds heeft gekend. Omdat fondsen onderling zeer verschillende zijn, bestaan er in totaal 20 categorieën. Het Equities Developed Markets Fund is genomineerd in de categorie wereldwijde aandelen fondsen. De definitieve winnaar wordt 30 oktober bekend gemaakt in de Londense City.

In het verleden wonnen fondsen van onder meer vermogensbeheerders Pimco, Schröder, Credit Suisse en Merrill Lynch de prestigieuze award. Het fonds van Ostrica is het enige Nederlandse fonds dat is genomineerd.

Oprichter en CEO Hans Nibbering: “De nominaties maken ons vanzelfsprekend ontzettend trots. De nominatie voor een van onze fondsen is eigenlijk al een hoofdprijs. Dat is een bevestiging van de wijze waarop wij voor onze klanten beleggen. Deze erkenning inspireert en motiveert ons om onze cliënten de komende jaren te blijven voorzien van de beste beleggingsoplossingen.”

Lex Werkheim, directeur vermogensoplossingen van Ostrica “Onze strategie is erop gericht om onze klanten te laten profiteren van stijgingen en tegelijkertijd de risico’s bij dalingen te beperken. Met de alsmaar stijgende koersen van verschillende soorten beleggingen wordt dat laatste alleen maar noodzakelijker. Onze experts hebben daar eigen software voor ontwikkeld. Het innovatieve karakter van deze aanpak wordt met deze prijs bevestigd”.

Ostrica beheert momenteel 700 miljoen van circa 5000 tevreden klanten. De vermogensbeheerder heeft zich gespecialiseerd in het beperken van verliezen bij grote beurscorrecties. Daar staat tegenover dat klanten wél mee profiteren met opgaande markten. Dit is mogelijk door gebruik te maken van big data, algoritmes en de zelf-ontwikkelde software.

Op de hoogte blijven?

Relevante blogs over marktontwikkelingen en achtergronden als eerste ontvangen? Meld u aan!

Translate »