NIEUWS

Update situatie in Oekraïne

 

Gepubliceerd door
Datum:
Delen:
TwitterFacebookLinkedInEmail

Informatie Oorlog

Nadat de afgelopen dagen de spanningen tussen Rusland, Oekraïne en het Westen verder zijn opgelopen, heeft het conflict een voorlopig hoogtepunt bereikt. President Poetin heeft in een tv-toespraak de onafhankelijkheid van de zelfverklaarde Volksrepublieken Donetsk en Loegansk erkent. Kort daarna kondigde hij ook een ‘vredesmissie’ aan en leek klaar voor een invasie van in ieder geval een deel van Oekraïne.

Deze oorlog, die al jaren niet alleen een gewapend conflict is, is bij uitstek ook een informatie-oorlog. Inschatten hoe dit verder gaat verlopen is onmogelijk geworden door alle halve en hele waarheden welke niet alleen door de Russen maar ook door het Westen voor allerlei conflicten wereldwijd hebben gezorgd. Deze onzekerheid, naast de flink opgelopen inflatie die ook weer deels samenhangt met dit conflict, zorgt al het hele jaar voor grote onrust op de financiële markten.

Wij zijn ervan overtuigd dat goed risicomanagement de basis is voor een succesvolle lange termijn beleggingsstrategie. Op basis van deze overtuiging zijn wij altijd bezig uw vermogen te beschermen. En met succes. Zo is het resultaat van onze ontwikkelde markten aandelenstrategie dit jaar beperkt tot ongeveer 0%, waar de brede aandelenindices zoals de MSCI World bijna 10% negatief scoren.

Zoals gezegd, weet niemand wat uiteindelijk de impact van een vergaand, gewapend, conflict zal zijn in de Oekraïne. Wij weten echter wel hoe wij uw vermogen kunnen beschermen.

Zo zijn wij op dit moment op verschillende manieren defensief gepositioneerd:

  • Ten eerste zijn wij op basis van ons kwantitatieve aandelen selectiemodel meer belegd in relatief goedkope waarde aandelen die minder last hebben of zelfs kunnen profiteren van de oplopende energieprijzen en stijgende inflatie.
  • Ten tweede beleggen wij meer in relatief veilige regio’s zoals Japan. Specifieke blootstelling aan Russische aandelen en obligaties is daarnaast zeer beperkt.
  • Ten derde hebben wij voor onze Guts & Quants strategie een deel van de portefeuille verkocht en houden wij kas aan.
  • En tenslotte, verlagen wij het risico in bijvoorbeeld onze ontwikkelde markten aandelenstrategie ook door op verschillende manieren te handelen, zoals de ene sector tegen de andere sector. Zo kunnen we niet alleen profiteren van stijgende maar ook van dalende markten.

Mocht u nog vragen hebben, neemt u dan gerust contact met ons op.

 
Groei van uw vermogen begint met het vermijden van verliezen!

Disclaimer: De in deze Update aangeboden informatie is bedoeld als informatie in algemene zin en is niet toegespitst op uw persoonlijke situatie. De informatie mag daarom nadrukkelijk niet beschouwd worden als een advies en kan evenmin worden beschouwd als aanbod tot het aangaan van een overeenkomst. Beslissingen op basis van de informatie in deze Update zijn voor uw eigen rekening en risico. De waarde van beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. 

Op de hoogte blijven?

Relevante blogs over marktontwikkelingen en achtergronden als eerste ontvangen? Meld u aan!

Translate »