MARKTVISIE

Ostrica ‘in control’

Gepubliceerd door
Datum:
Delen:
TwitterFacebookLinkedInEmail

De wereld lijkt in brand te staan en dat voelen we allemaal. De economische vooruitzichten zijn verslechterd en de financiële stabiliteitsrisico’s toegenomen. Brandjes blussen lijkt de nieuwe strategie te zijn van menig organisatie of ze nu in de reis, gas, voedsel of financiële industrie zitten. Wij willen u graag laten weten dat brandjes blussen niet onze strategie is, maar dat onze focus op vuurbestendigheid ligt.

Hoe we dat bereiken? Doordat we al sinds jaar en dag met actieve posities proactief inspelen op de recente marktontwikkelingen. Met behulp van onze statistische modellen analyseren we de markt en kunnen we onze posities continu aanpassen aan de ontwikkelingen die plaats vinden. Op die manier beschermen wij uw vermogen en nemen geen onnodig risico in roerige tijden.

Traditionele buy & hold strategie versus de Ostrica strategie

Door de toenemende volatiliteit en onzekerheid in de financiële markt zijn beleggers genoodzaakt hun strategieën aan te passen om eerder behaalde rendementen te evenaren. Waar eerder de buy & hold strategieën jarenlang de wind in de rug had, lijkt dat tij momenteel te keren. Door de hogere rentestanden worden waarderingen van dit type investering namelijk naar beneden gebracht. De verwachting is ook dat deze rentestanden blijven stijgen vanwege de aanhoudend hoge inflatiecijfers. Deze passieve beleggingsstrategie is daardoor niet alleen nadelig van de gemiddelde aandelenportefeuille maar zeker ook voor de obligatiebelegger.

De effecten van de ontwikkelingen op de markt zijn ook terug te zien in de resultaten van de Nederlandse banken en de grote Nederlandse pensioenfondsen. Zij kampen met verliezen op de obligatie- en aandelenmarkten en ondervinden daarnaast de effecten van recessie-angst en de snelle stijging van de rente.

Met onze actieve strategie daarentegen merken wij bij Ostrica dat onze resultaten stabieler zijn. Door al vroeg over te stappen naar overwegend relatief goedkope waardeaandelen hebben wij de negatieve koersuitslagen voor groeiaandelen kunnen vermijden. Ook onze long-short strategie draagt bij aan het inperken van eventuele verliezen en de bescherming van uw beleggingsportefeuille.

Ostrica blijft ‘in control’

Wij zeggen niet voor niets “onze beleggingsmodellen slapen nooit”. Dit hebben zij in de aanloop naar de huidige situatie niet gedaan, en ook momenteel blijven zij alert. Door onze constante analysering van de markt en de toegepaste beschermingsstrategie hebben we kunnen anticiperen op de huidige ontwikkelingen waardoor wij met alle profielen boven de doelstelling staan van rente plus 2-7%.

Wij voldoen dan ook ruimschoots aan onze doelstellingen en hebben vertrouwen in de bescherming van uw vermogen. 

Dit komt ook tot uiting in onze beleggingsprofielen. Hieronder vindt u het resultaat van ons Totaal Profiel sinds 2014 tot 17 juni 2022.

“De groei van uw vermogen begint met het vermijden van verliezen”

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. U kunt uw inleg verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De in deze berichtgeving aangeboden informatie is bedoeld als informatie in algemene zin en is niet toegespitst op uw persoonlijke situatie. De informatie mag daarom niet beschouwd worden als een advies of aanbeveling en kan evenmin worden beschouwd als aanbod tot het aangaan van een overeenkomst. Beslissingen op basis van deze informatie zijn voor uw eigen rekening en risico. Raadpleeg het prospectus, de essentiële beleggersinformatie en de factsheets op Downloads – Ostrica voordat u een beleggingsbeslissing neemt. Ostrica is niet aansprakelijk voor eventuele onjuistheden in de gegeven informatie. Ostrica B.V. is de beheerder van de beleggingsinstelling Ostrica Global Active Investment Fund.

Op de hoogte blijven?

Relevante blogs over marktontwikkelingen en achtergronden als eerste ontvangen? Meld u aan!

Translate »